Dakmaterialen Groothandel Mawipex-EPDM

Scheldeprijs 2015

Op 8 april 2015 is het weer zover. Dan wordt de 103de Scheldeprijs in Schoten verreden. Ook Mawipex maakt er weer een leuke dag van. De gasten van Mawipex kunnen vanop de eerste rij in het VIP-dorp, naast de aankomstlijn, genieten van dit wielerspektakel. Lukt het Marcel Kittel voor de 4de keer op rij deze wielerwedstrijd naar zijn hand te zetten?  "Het is een traditie om die wedstrijd te koersen. De Scheldeprijs is een zeer belangrijke wedstrijd voor mij. Een vierde keer winnen zou geweldig zijn, " aldus Kittel.


De aankomst van de Scheldeprijs blijft in Schoten en dat voor minimaal vijf jaar. Voorzitter Piet De Smet en burgemeester Maarten De Veuster zetten hun handtekening onder een overeenkomst die de blijvende band tussen Vlaanderens oudste klassieker en de plek waar de wedstrijd al sinds 1926 aankomt symboliseert. Editie nummer 103 van de Scheldeprijs belooft opnieuw een klapper van formaat te worden. Renners van liefst twaalf ploegen uit de WorldTour tekenen 's morgens het startformulier aan het Antwerpse MAS. Ontknoping op 8 april op de Churchilllaan te Schoten. Ook Mawipex zal daar wederom van de partij zijn.

 

Scheldeprijs 2015 »

Poster Scheldeprijs

Nieuw: BossCover Loodvervanger

Mawipex brengt dit jaar niet alleen een nieuwe catalogus/prijslijst uit. De specialist in dak- en waterkerende systemen brengt tevens een nieuw product op de markt: de BossCover loodvervanger. Deze tape is speciaal ontwikkeld als alternatief voor lood met de flexibele eigenschappen van het traditioneel materiaal en de duurzaamheid van EPDM.

De BossCover loodvervanger is uitstekend toepasbaar als:
- waterkering en loodvervanger in de gevel
- waterkering rondom dakkapellen
- waterkering en loketten in schoorstenen
- alternatief voor een zinken kilgoot
- is toepasbaar bij onderdorpels van raamkozijnen

Deze tapes zijn te verkrijgen op verschillende rolbreedtes en kunnen kan voor het optimale resultaat worden ingemetseld in de voegen van de bakstenen. Door het lichte gewicht is de BossCover loodvervanger snel en op een eenvoudige manier te plaatsen.
Voor meer info: neem gerust contact op met onze vertegenwoordigers.

Het artikel over de BossCover Loodvervanger in Dobbit Professional online »

Mawipex - Loodvervanger

Batibouw 2015: Mawipex was daar.

Logo BatibouwDe nieuwe catalogus/prijslijst van Mawipex ligt sinds 1 februari in de rekken. Voor meer info verwijzen wij u graag door naar onze vertegenwoordigers.

Van donderdag 26 februari tot en met zondag 8 maart 2015 zwaaiden de deuren van BATIBOUW, de grootste en belangrijkste beurs in de bouw-, renovatie- en woonsector, open. Mawipex was gedurende deze hele beurs aanwezig op de stand van EternoIvica. Deze tegeldragers kennen vele voordelen voor een snelle, veilige en probleemvrije installatie op alle soorten vloeren. 

Voor meer info over de tegeldragers: contacteer Pim Dequecker

Eterno Ivica »

Waterbufferbekken te Koekelare

Waar gaat al die EPDM naar toe? Wel, o.a. naar dit project uitgevoerd door een klant van Joyce Pluym: Bebouwen & Bewaren. Dit is een Waterbufferbekken voor de brandweer aan een nieuw industrieterrein in Koekelare.

De twee foto's tonen de voor en na.

Waterbufferbekken te Koekelare NA:

EPDM-Waterbufferbekken-Mawipex

 

Waterbufferbekken te Koekelare VOOR:

EPDM-Waterbufferbekken - Mawipex

 

Mawipex - Danny Molenberghs

Mawipex in KMO Insider

Mawipex is de plat dak specialist in EPDM en in alle meerwaardeproducten. In het november nummer van  KMO Insider geeft Danny Molenberghs de nodige uitleg in een bedrijfsreportage. Immers 80 procent van de woningen die vandaag gebouwd worden krijgt een plat dak. Deze daken zijn economischer en heel wat ecologischer dan schuine daken en ze kunnen vaak gecombineerd worden met een leuk terras, maar ook met een groendak, de installatie van een zonneboiler, zonnepanelen, een hemelwaterrecuperatiesysteem. Mawipex levert aan de gespecialiseerde handel niet enkel EPDM, maar ook isolatiemateriaal en en alle toebehoren om aan platte daken een meerwaarde te geven.

Lees het hele artikel>>

 

Cover Dobbit Professional

Mawipex op de cover van Dobbit-Professional

Mawipex introduceert dit jaar Firestone RubberCoverTM-EPDM in de Belgische professionele bouwhandel. Mawipex staat met dit rubber dakbeddekingssysteem, speciaal ontwikkeld voor residentiële platte daken, op de cover van het november number van Dobbit Professional. Het Firestone RubberCoverTM EPDM dakbedekkingssysteem bestaat uit hoogwaardige EPDM rubber membranen en een beperkt aantal toebehoren die een waterdichte oplossing bieden voor kleine residentiële platte daken en uitbreidingen zoals verandas, dakkapellen, portalen, garages, carports, tuinhuizen, balkon, dakgoten en caravans. Het Firestone RubberCoverTM EPDM dakbedekkingssysteem is gemakkelijk en zonder vlam te installeren met behulp van contactlijm.

Meer kan u hierover lezen in het artikel dat verscheen in Dobbit Professional. 

Lees het volledige artikel hier>>

Firestone RubberCover>>

Nieuwe Bonding Adhesive BA-2012 S voor RubberCover

Bonding BA 2012-SMawipex stelt de nieuwe spuitlijm Bonding Adhesive BA-2012 S voor. Deze nieuwe contactlijm is een alternatief voor de bestaande contactlijmen Bonding Adhesive BA-2012. De BA-2012 S wordt gebruikt voor volledige verlijming van Firestone RubberCoverTM EPDM membranen op iedere geschikte ondergrond.

De samenstelling van de BA-2012 S werd uitsluitend ontwikkeld voor spuittoepassingen; maar de lijm kan op dezelfde ondergronden aangebracht worden als de andere contactlijmen. De keuze van de oplosmiddelen, de viscositeit en de grote hoeveelheid vaste stof verklaren waarom de lijm een hoger rendement heeft, eenvoudiger en vlugger kan verwerkt worden en minder tijd nodig heeft om te drogen.

De BA 2012-S is beschikbaar in drukvaten van 17 l. en spuitbussen van 750 ml. Een spuitpistool en rubberen slang werden speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met het drukvat. Daarnaast is ook een reinigingsproduct (Cleaner) voor onderhoud beschikbaar.

Tegeldrager Eterno Ivica

Nieuw product: Eterno-Ivica tegeldragers

Het tegeldrager-systeem van Eterno Ivica is absoluut de top op het gebied van ophogen van vloeren. Gebaseerd op een modulair systeem, kan het op alle soorten vloeren worden gebruikt. De tegeldragers zijn snel, veilig en makkelijk aan te brengen op vrijwel elke dakbedekking. De regelbare tegeldragers bieden tevens een oplossing om oneffenheden in het dakvlak te compenseren. Om tegels te plaatsen op een helling tot 5% biedt Eterno de unieke tegeldrager met zelfregulerende kop. Met de producten van Eterno Ivica hebben wij een gamma in huis dat prijs/kwaliteit zeer goed scoort.

Tegeldragers Eterno Ivica »

Nieuwe Bonding Adhesive BA-2012 voor RubberCover™ EPDM

Deze nieuwe contactlijm wordt gebruikt voor de verlijming vanRubberCoverTMEPDM-membranen en kan op dezelfde ondergronden als onze andere bestaande lijmen worden verwerkt. De Bonding Adhesive BA-2012 is vloeibaarder en heeft meer vaste stof, waardoor u in vergelijking met de andere lijmen een groter oppervlakte membraan verlijmt. Deze lijm kan worden aangebracht met handrol of een spuitsysteem. De nieuwe Bondig Adhesive BA -2012 contactlijm is beschikbaar in vier verschillende verpakkingen: 2.5l, 5l, 10l en 20l.

Bonding Adhesive BA 2012