Dakmaterialen Groothandel Mawipex-EPDM

Nieuwe Bonding Adhesive BA-2012 S voor RubberCover

Bonding BA 2012-SMawipex stelt de nieuwe spuitlijm Bonding Adhesive BA-2012 S voor. Deze nieuwe contactlijm is een alternatief voor de bestaande contactlijmen Bonding Adhesive BA-2012. De BA-2012 S wordt gebruikt voor volledige verlijming van Firestone RubberCoverTM EPDM membranen op iedere geschikte ondergrond.

De samenstelling van de BA-2012 S werd uitsluitend ontwikkeld voor spuittoepassingen; maar de lijm kan op dezelfde ondergronden aangebracht worden als de andere contactlijmen. De keuze van de oplosmiddelen, de viscositeit en de grote hoeveelheid vaste stof verklaren waarom de lijm een hoger rendement heeft, eenvoudiger en vlugger kan verwerkt worden en minder tijd nodig heeft om te drogen.

De BA 2012-S is beschikbaar in drukvaten van 17 l. en spuitbussen van 750 ml. Een spuitpistool en rubberen slang werden speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met het drukvat. Daarnaast is ook een reinigingsproduct (Cleaner) voor onderhoud beschikbaar.

EPDM-Mawipex-Waterbufferbekken

Waterbufferbekken te Koekelare

Waar gaat al die EPDM naar toe? Wel, o.a. naar dit project uitgevoerd door een klant van Joyce Pluym: Bebouwen & Bewaren. Dit is een Waterbufferbekken voor de brandweer aan een nieuw industrieterrein in Koekelare.

 

Nieuw product: Eterno-Ivica tegeldragers

Het tegeldrager-systeem van Eterno Ivica is absoluut de top op het gebied van ophogen van vloeren. Gebaseerd op een modulair systeem, kan het op alle soorten vloeren worden gebruikt. De tegeldragers zijn snel, veilig en makkelijk aan te brengen op vrijwel elke dakbedekking. De regelbare tegeldragers bieden tevens een oplossing om oneffenheden in het dakvlak te compenseren. Om tegels te plaatsen op een helling tot 5% biedt Eterno de unieke tegeldrager met zelfregulerende kop. Met de producten van Eterno Ivica hebben wij een gamma in huis dat prijs/kwaliteit zeer goed scoort.

EternoIvica - Mawipex EternoIvica - Mawipex
Pim Dequecker heeft een mooie stand opgebouwd met Eterno tegeldragers op het Event van Artstone.

Bezoek de site van Eterno Ivica


Bekijk de installatie-video op YouTube!

Opleiding

Mawipex organiseert vanaf nu ook Firestone RubberCoverTM EPDM dakopleidingen. Dit systeem is makkelijk en zonder vlam aan te brengen. Na allerlei praktische tips van onze technische instructeur wordt werken met Firestone RubberCoverTM EPDM eenvoudig.

Snel inschrijven bij de bouwmaterialenhandels is de boodschap.

Overzicht van de opleidingen »

Mawipex-Opleiding
RubberCover-logo

Mawipex introduceert RubberCover™-EPDM

Mawipex introduceert dit jaar Firestone RubberCoverTM-EPDM in de Belgische professionele bouwhandel. Het Firestone RubberCoverTM EPDM dakbedekkingssysteem bestaat uit hoogwaardige EPDM rubber membranen en een beperkt aantal toebehoren die een waterdichte oplossing bieden voor kleine residentiële platte daken en uitbreidingen zoals verandas, dakkapellen, portalen, garages, carports, tuinhuizen, balkon, dakgoten en caravans. Het Firestone RubberCoverTM EPDM dakbedekkingssysteem is gemakkelijk en zonder vlam te installeren met behulp van contactlijm.De Firestone RubberCoverTM EPDM-membranen kunnen zowel op nieuwe als op bestaande daken aangebracht worden.

Meer kan u hierover lezen in het artikel dat verscheen in Dobbit Professional. 

Lees het volledige artikel hier>>

Firestone RubberCover »

Nieuwe Bonding Adhesive BA-2012 voor RubberCover™ EPDM

Deze nieuwe contactlijm wordt gebruikt voor de verlijming vanRubberCoverTMEPDM-membranen en kan op dezelfde ondergronden als onze andere bestaande lijmen worden verwerkt. De Bonding Adhesive BA-2012 is vloeibaarder en heeft meer vaste stof, waardoor u in vergelijking met de andere lijmen een groter oppervlakte membraan verlijmt. Deze lijm kan worden aangebracht met handrol of een spuitsysteem. De nieuwe Bondig Adhesive BA -2012 contactlijm is beschikbaar in vier verschillende verpakkingen: 2.5l, 5l, 10l en 20l.

Bonding Adhesive BA 2012

Mawipex fietst mee tegen kanker

Mawipex heeft samen met andere leden van de Tectum Group meegefietst in de 1000km tegen kanker! Op deze (ondertussen al) 5de editie van de actie, die is doorgegaan tijdens het Hemelvaartweekend hebben Danny Molenberghs en Isabelle Ickx de helm vastgegept en hun schoenen in de pedalen geklikt om vanuit gaststad Mechelen naar een middagstad 125 km verder te rijden.

Verslag en foto's hiervan kan u terugvinden op Facebook!

Logo Kom op tegen Kanker

 

Facebook »

Mawipex - Solatube

Nieuwe Solatube in het opleidingslokaal

Solatube brengt daglicht waar u ook maar wilt! Als een van de grootste verdelers van deze daglichtsystemen, kon Mawipex natuurlijk niet achterblijven en werd er een Solatube 290DS voor plat dak geïnstalleerd in het opleidingslokaal achteraan in het magazijn te Schoten. Deze klus was snel geklaard. Op onderstaande link kan u een fotoreportage van de hele installatie bekijken.

Daglicht op elke plek onder het dak. Daar zorgt het Solatube® daglichtsysteem voor. Via een kleine lichtkoepel wordt het opgevangen daglicht nagenoeg zonder lichtverlies getransporteerd naar elke gewenste ruimte. De toepassingsmogelijkheden zijn nagenoeg onbegrensd.

Het assortiment van Solatube® is uitgebreid met verschillende nieuwe producten zoals de Solatube® Ubiflex dakdoorvoer, een uitbreiding van de plafondplaten 160DS en 290DS, de handmatige daglichtdimmer, een ventilatie-unit voor Solatube 160 DS en schakelaars.

Voor meer info kan u ons steeds contacteren.

Plaatsing Solatube »